Адрес

ул. „П.Д. Петков“ 8
Пловдив, България
location map
Вижte на kартата >

Контакти

Георги Яръмов
088 99 86 883
g.yarаm@gmail.com

Yogakaivalya-Plovdiv
Facebook Cтраница

Йога на смеха

Движението за Йога на смеха достигна над 66 държави. От скоро, България е част от този пъстър свят на веселие и радост.

Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. "Не можем да накараме тъмнината да изчезне - единственият начин да го направим е да запалим светлинка", казва д-р Катариа.

Какво е йога на смеха?

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?

Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях. Участниците в групата се гледат в очите и обменят енергия помежду си, което ги сближава и им носи чувство на радост. По време на практики по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Концепцията се базира на факта, че човешкото тяло не прави разлика между имитирания и истинския смях.

Чрез Йога на смеха откриваме духа на смеха и чудотворното му влияние върху ума и тялото.

Вътрешен дух на смеха

Смисълът на йогата на смеха не е само смехът. При редовно практикуване, човек може да развие положително отношение към заобикалящия го свят. Това може да ни помогне да се борим по-лесно с предизвикателства и да се справяме в ситуации, в които ни е трудно да се смеем. Вътрешният дух на смеха е способността ни да останем съзнателни и в добро настроение при всякакви обстоятелства. Йога на смеха може да подобри физическото здраве, да ни освободи от негативните чувства и емоции, и да ни помогне да поддържаме връзка с духовната ни природа. Помага ни да развием способността си да прощаваме, да бъдем щедри, съпричастни и да помагаме на другите.

Йога на смеха често води до неочаквани положителни резултати, като например:

Част от философията на йога на смеха включва това да правим другите щастливи, по този начин оставаме и ние щастливи. Най-добрият начин да направим другите щастливи е да ги оценим и да им простим. Следването на тези принципи може да доведе до силно усещане за промяна.

Смехът сближава хората и преодолява всякакви бариери между тях. Заповядайте да го изпитате и вие.

http://www.laughteryoga.bg >