Адрес

ул. „П.Д. Петков“ 8
Пловдив, България
location map
Вижte на kартата >

Контакти

Георги Яръмов
088 99 86 883
g.yarаm@gmail.com

Yogakaivalya-Plovdiv
Facebook Cтраница

Йога

Йога означава хармония, обединение, баланс, пълно физическо, умствено, емоционално и духовно здраве. Йога не е просто система от физически упражнения, но цялостен начин на живот. Тя е дисциплина за подобряване и развитие на скритите ни способности по един балансиран начин. Помага ни да останем здрави при всяка неблагоприятна ситуация и да запазим умствения баланс при трудни условия. Засилва имунната система на организма и така помага при предотвратяване на болести. Усилва умствената концентрация и укрепва емоционалния баланс. Тонизира и стяга тялото и ни помага да се чувстваме добре в него. Това са необходими стъпки по пътя към живот, изпълнен с хармония, радост и спокойствие.

Йога терапия

Човешкото тяло има чудесен вроден капацитет да се адаптира към променящата се околна среда. Това благоразумно може да се използва за създаване на ефективна защита срещу физически и психически разстройства. Ефикасната работа на органи и системи и координация между тях е гаранция за добро здраве. Древните йогистки практики координират и балансират функциите на тялото и ума. Приятна и достъпна за всеки е йогистката практика. Затова става все по-популярна в цял свят.

Подхода на Кайвалядхама включва следните 4 аспекта:

Йога не е религия, а път който води до "здрав дух в здраво тяло". Човек е много повече от физическо тяло. С йога развиваме всички аспекти на човешко същество. Повечето практикуващи са избрали тази система по здравословни причини. "Гхеранда Самхита" – XVII-XVIII в.: "Човешкото тяло е като неизпечен глинен съд, потопен във вода. С огъня на йога можем да го закалим." За разлика от повечето системи за физическа култура, в йога разхода на енергия е минимален, но всички мускулни групи се тренират. Благотворно се повлиява централна нервна система, като парасимпатикусовият дял на вегетативната нервна система става доминиращ.